Baba
Yuvaya yemek taşıyan bir baba.
İyi seyirler...
- Euring Kodu: 11870
-
Statü:
- Yaygın Geçit Türü (Göç sırasında görülen tür)
- Yaygın Yerli (Türkiye’de yuvalayan ve yaz-kış bölgede kalan tür)
- Yaygın Kış Göçmeni (Sadece kışı Türkiye’de geçiren tür)
- Kategori: A (1950 yılından sonra doğal yollarla gözlemlenmiş tür)
Dişisi ve genci koyukahverengidir. Erkeği simsiyah giysisi ve parlak sarı gagası ile dikkat çeker. Ormanlar, çalılıklar, meyve bahçeleri, parklar ve bahçelerde bulunur. Erkek karatavukların ötüşleri yüksek ve melodiktir. Genelde hava aydınlanırken ve kararırken öterler. Karatavukları genellikle tek başlarına görürsünüz. Diğer kuşları korkutup kaçırmak için öne doğru eğilerek üzerlerine doğru koşarlar. Solucan ve böcek yemek için yere de iner. İki ayağı üzerinde zıplamayı tercih eder, yiyeceklerini ararken bir iki ufak adım atar, durur ve hareketsiz bir biçimde bekler, sonra birkaç adım
atar avını avlayana kadar bu böyle devam eder. Karatavuklar bir yılda üç kere yuvalayabilir.
Kaynak:
Tübitak - Doğa Kartları - Kuşlar
Atlas Çocuk - Türkiye Kuşları
DKMP Genel Müdürlüğü - Türkiye'nin Kuşları
Yorum Yaz