Yuvadan Ayrılış
Çevresine üşüşmüş saksağanlardan kaçarken arabaların üzerinde sıçrayan yuvadan yeni ayrılmış bir baştankara yavrusu. Büyük bir gayretin ardından saksağanlardan kurtulabildi.
- Euring Kodu: 14640
-
Statü:
- Yaygın Yerli (Türkiye’de yuvalayan ve yaz-kış bölgede kalan tür)
- Kategori: A (1950 yılından sonra doğal yollarla gözlemlenmiş tür)
Türkiye'deki en yaygın baştankara türüdür. Her türlü ağaçlık alanda bulunur. Bahçelerde, parklarda ve ormanlarda sürüler halinde yaşar. Ötüşü ve renkleri çarpıcı, gözlenmesi kolaydır. Ötüşü "ti-ça, ti-ça" şeklindedir. Sık sık yerde beslenir. Böcek, tohum, küçük meyve ve kabuklu yemiş yerler. Bir büyük baştankara sürüsünde yaklaşık 40 farklı ötüş duyabilirsiniz.
Kaynak:
Atlas Çocuk - Türkiye Kuşları
Tübitak - Doğa Kartları - Kuşlar
Yorum Yaz